Udsat på hjertets bjerge – allehelgenskoncert

Dette event har fundet sted. Se kommende events her

Ved dette års traditionsrige Allehelgenskoncert vil Mogens Dahl Kammerkor fejre det håbets lys, som kun kan ses i mørke. Denne sene søndag aften, hvor vi mindes dem vi har mistet, er for os også en påmindelse om, at den klassiske vokalmusik blev til ud af den sakrale stemning og munkenes natlige tidebønner. Sangens andagt søger ikke at overdøve stilheden, men snarere at synge duet med den, sådan at stilheden træder frem og klinger med. Tonernes skønhed peger ud over sig selv – de løfter sig mod stjernehimlen og evigheden.
De fleste af koncertens værker er fra nyere tid og refererer en længsel tilbage efter en mere andagtsfuld forståelse af tilværelsen, men der er stor spændvidde i værkernes musikalske og tekstlige æstetik.
Koncerten, som knytter sig til det kirkelige univers på tværs af værkernes vidt forskellige teologiske, kunstneriske og filosofiske udgangspunkter, åbner med en musik, der skildrer det glade budskab om Marias undfangelse af verdens frelser i den smukke tilbedelse af Jomfru Maria i ’Tota pulcra es’ af norske Ola Gjeilo.
Bent Sørensens ’Anthem’ opføres for første gang i Danmark og en anden markant, dansk komponist, Bernhard Lewkovitch, bidrager til programmet med sit requiem fra 2011.
Med Bach og Brahms inkluderes både fuldtonet barok og romantik i koncerten, mens Goreckis musik repræsenter den religiøse inderlighed som voksede frem hos en række komponister bag jerntæppet, blandt andet som en protest mod det kommunistiske styres barske materialisme.
Mogens Dahl Kammerkors ’Composer in Residence’, Sven-David Sandström, sætter et vægtigt præg på koncerten. Dels med en uropførelse af tre sange til tekster af Rainer Maria Rilke, dels med den afsluttende ’Hear my prayer, O Lord’, baseret på Purcells godt 300 år ældre korsats.
Medvirkende:
Mogens Dahl Kammerkor
Dir. Mogens Dahl
Orgel: Søren Johannsen
Koncerten sendes direkte i DR P2 Koncerten. Du kan efterfølgende genhøre koncerten på  www.dr.dk/p2koncerten

Program:
Ola Gjeilo: Tota pulchra es
Bent Sørensen: Anthem
Sven-David Sandström: Tre sange til tekster af Rainer Maria Rilke (Uropførelse)
Bernhard Lewkovitch: Requiem – for kor og orgel
Johan Sebastian Bach: Præludium og Fuga i d-mol BWV 539
Johannes Brahms:
Warum ist das Licht gegeben dem Mühlseligen op 74, nr. 1
Henry Gorecki: Totus Tuus
Sven-David Sandström/Henry Purcell: Hear my prayer, o lord