OM MOGENS DAHL KAMMERKOR

Klassisk kor med faste arbejdsgange og gennemprøvede koncepter?
Tænk om igen. Mogens Dahl Kammerkor er et unikt internationalt korprojekt, som både kunstnerisk og organisatorisk bryder med det vante.

KUNSTNERISK FUNDERET
I DEN NORDISKE A CAPPELLA-TRADITION

Mogens Dahl Kammerkors fornemste mål er at påvirke den fremtidige dagsorden for vokalmusik i Norden. Repertoiret er især præget af kærlighed til den nordiske korsound og til den nordiske sprogtone.

Hvorfor elsker Nordens førende komponister at skrive ny musik for ensemblet? En grund kan være, at koret på sine internationale turneer til bl.a. Berlin, Halle, Stockholm, Bergen og Reykjavik har kunnet demonstrere sit delikate greb om nutidig vokalkunst. For eksempel uropførte Mogens Dahl Kammerkor Nordic Mass af Sven-David Sandström på Festspillene i Bergen i 2014, og havde i 2015 verdenspremiere på samme komponists ’The Passion of St. John’ i Konzerthaus Berlin.

GRÆNSEOVERSKRIDENDE ENSEMBLE

Dirigenten Mogens Dahl har stræbt efter at skabe et fleksibelt ensemble, der tør og kan træde nye stier i vokalmusikkens verden. En pool af 40 unge sangere fra nær og fjern danner rygraden i koret, som lige fra begyndelsen i 2005 har vakt stor opsigt med sine nyskabende koncert-, festival- og cd-projekter.

Samarbejdspartnere som blandt andre Orchestra of the Age of Enlightenment, Brooklyn Rider og Athelas Sinfonietta vidner om ensemblets kunstneriske spændvidde og internationale udsyn.

MOGENS DAHL

Kunstnerisk leder og Dirigent

OM DIRIGENTEN

MOGENS DAHL – DIRIGENT OG MUSIKALSK IVÆRKSÆTTER

Mogens Dahl er dirigent og grundlægger af Mogens Dahl Kammerkor, som han har udviklet til at være et af Skandinaviens førende vokalensembler i dag. Han er uddannet fra Musikvidenskabeligt Institut i Aarhus og fra Det Jyske Musikkonservatorium suppleret med studier hos blandt andre Eric Ericson og Jorma Panula og han har undervist en årrække ved konservatoriet i Aarhus og på Aalborg Universitet. Fra 1991 – 2003 var han syngemester på Den Jyske Opera.​