Mogens Dahl

Kunstnerisk leder og Dirigent
md@mogensdahl.dk
(+45) 40 81 90 89

Om dirigenten

MOGENS DAHL – DIRIGENT OG MUSIKALSK IVÆRKSÆTTER

En række bemærkelsesværdige projekter i dansk musikliv kan tilskrives dirigenten Mogens Dahl. Med base i sin egen koncertsal på Islands Brygge i København, har han været en hovedkraft i udviklingen af korprojekter og kammerkoncertserier med internationalt vingefang.

Som dirigent har Mogens Dahl de senere år haft sit hovedfokus på sit eget kammerkor, som navnligt gennem samarbejder med førende skandinaviske komponister, har gjort sig gældende på den internationale scene. Også korets samarbejde med Orchestra of the Age of Enlightenment fra London om opførelser af Händels Messias i Holmens Kirke har bidraget til korets renommé. Sidstnævnte projekt blev i 2017 af Berlingske Tidende kaldt ’noget af det bedste i Europa lige nu’.

To af de seneste uropførelser foreligger på cd med Mogens Dahl som dirigent: ’Nordic Mass’ for kor og cello, komponeret til Mogens Dahl Kammerkor af Sven-David Sandström, og opført ved Bergen Festspillene i 2014, samt samme komponists ’Passion of St John’, opført i Konzerthaus Berlin samt ved Bachwochen i Erfurt og i Holmens Kirke i København.

Tidligere har Mogens Dahl dirigeret talrige TV- og radioproduktioner og sceniske produktioner bl.a. på Stockholms Opera, Staatstheater Kassel Opernhaus, Aarhus Teater, Den Jyske Opera, Den Anden Opera, Olavsfestdagene i Trondheim og Den Fynske Opera. Han har desuden været gæsteprofessor på Belo Horizonte University i Brasilien.

I 2005 fik Mogens Dahl chancen for at realisere drømmen om sit eget koncerthus i København. Det blev starten på Mogens Dahl Koncertsal, hvor der løbende afvikles prestigefyldte kammermusikserier med store internationale navne.

Mogens Dahl er uddannet fra Musikvidenskabeligt Institut i Aarhus og fra Det Jyske Musikkonservatorium suppleret med studier hos blandt andre Eric Ericson og Jorma Panula.