Brahms: Ein Deutsches Requiem

Dette event har fundet sted. Se kommende events her

Program:
Brahms: Ein Deutsches Requiem

Tid og sted:
Holmens Kirke, Palmesøndag 24. marts kl. 20.00

Det er blevet en tradition at Mogens Dahl Kammerkor op til Påsken opfører Johannes Brahms’ ”Ein Deutsches Requiem” i den nærmest kammermusikalske udgave for kor, to solister og firhændigt klaver.

”Ein Deutsches Requiem” er nok Brahms‘ hovedværk, et dybt personligt værk, måske skrevet under indtryk af tabet af hans moder eller Robert Schumanns død.

Værket, der er i syv satser, er ikke tænkt som et liturgisk – altså kirkeligt – værk, men snarere et almenmenneskeligt trøstende værk. Teksten er heller ikke den gængse latinske tekst til Messen for De Døde, men tyske udgaver af de samme tekster, taget fra Luthers Bibeloversættelse. Hvor den latinske Requiemsmesse normalt begynder med en bøn for de afdøde, indleder Brahms sit værk med en bøn for de levende: ”Salige er de fattige i Ånden, thi Himmeriget er deres”. Korsatserne er både bevægende og kraftfulde, med kommenterende og reflekterende indskud af de to solister inden værket munder ud i velsignelsen for De Døde.

Mogens Dahl Kammerkor ledsages ved koncerten af de formidable pianister Rikke Sandberg og Emil Gryesten samt af de to fremragende vokalsolister: Louise McClelland Jacobsen (sopran) og Asmus Hanke Frederiksen (baryton).