Prison Poems

Dette event har fundet sted. Se kommende events her

Lørdag 1. februar 2020 kl. 20.00
Christians Kirke, København
Entré: kr. 185,- / studerende kr. 95,- (inklusiv gebyrer)

MEDVIRKENDE
Mogens Dahl Kammerkor
Maiken Mathisen Schau, fløjte
David M.A.P. Palmqvist, horn
Karen Lise Mynster, recitation
Mogens Dahl, dirigent

PROGRAM
Sven-David Sandström (f. 1942): LAMENTO IN LONTANO (2018)
solo for horn

Per Gunnar Petersson (f. 1954): AFTONLAND (1989)
I: Allt er så underligt fjärran i dag
II: Det är om aftonen man bryter upp
III: Engång skall du vara en av dem
IV: Den döda

Lasse Thoresen (NO): PRISON POEMS, OP. 53 (2016/17)
For solofløjte, recitator, kor, lyddesign
Sound design: Mats Claesson
Tekst af: Mahvash Sabet og ’Abdu’l-Bahá
Baseret på Mahvash Sabets digtsamling af samme navn.
Oversat til dansk i denne anledning.

MUSIK I FRIHEDENS OG HÅBETS TEGN!

Under temaet INDRE & YDRE FRIHED tager Mogens Dahl Kammerkor på en dramatisk rejse ind i det menneskelige sind, når det presses til det yderste på baggrund af tro og overbevisning.

Med udgangspunkt i poesiens verden byder aftenen på et koncertprogram, hvor ord og musik fletter sig sammen til udsagn om længsel, ensomhed, eksistentiel vækkelse og fremtidshåb.

Aftenen indledes af Sven-David Sandströms solo for horn Lamento in Lontano og efterfølges af Peter Gunnar Peterssons mørke og sjælfulde suite Aftonland. Teksterne til suiten er fire digte fra den svenske nobelpristager Pär Lagerkvists digtsamling af samme navn. Lagerkvists eksistentielle digte og Peterssons komposition opføres af Mogens Dahl Kammerkor.

Mogens Dahl Kammerkor fortsætter aftenen med en dansk førsteopførelse af Lasse Thoresens stykke Prison Poems. Kompositionens tekster er hentet fra den iranske digter Mahvash Sabets digtsamling af samme navn.

I 2008 arresteres Mahvash Sabet i hjemlandet Iran, alene fordi hun er medlem af det religiøse minoritetssamfund Bahá’í. To år senere idømmes hun 20 års fængsel. Indespærret i et af Irans hårdeste fængsler skriver Sabet sine digte på servietter og toiletpapir. Med venners hjælp bliver digtene smuglet ud, redigeret, oversat fra persisk og udgivet som Prison Poems.

Det er stærke digte, som reflekterer over desperation, håb og ensomhed og som samtidig afspejler, hvordan et menneske trods modgang kan vokse sig stærk i både tro og ånd – og netop dette spændingsfelt har inspireret Lasse Thoresen til sin musikalske tonesættelse af Prison Poems.

Skuespiller Karen-Lise Mynster reciterer på aftenen Sabets digte i en dansk oversættelse.

Denne koncert arrangeres i et samarbejde med NJORD – New Nordic Music Biennale, Det Poetiske Bureaus Forlag, Dansk PEN og Copenhagen Light Festival.

Særlig tak til generalsekretær i Dansk PEN, Mille Rohde.