Mogens Dahl Kammerkor: Nordisk turné

Dette event har fundet sted. Se kommende events her

Nordic Tour:
Fredag den 26. august 2011: Schæffergården, Gentofte, Danmark
Søndag den 28. august 2011: Allhelgonakyrkan, Lund, Sverige
Søndag den 28. august 2011: S:t Petri Kyrka, Malmø, Sverige
Fredag den 16. september 2011: Skálholt Kirke, Reykavik, Island
Lørdag den 17. september 2011: Langholtskirkja, Reykjavik, Island
Søndag den 18. september 2011: Trefoldighets Kirke, Oslo, Norge

NORTH ROOM
Koncerten besøger de nordiske lande og de særlige nordiske rum: Det store himmelrum, det særlige lysets rum, naturens rum og kunstens rum, stilhedens rum og musikkens rum. Også livets, dødens og religiøsitetens rum besøges. Det nordiske lys og den nordiske tone er gennemgående, for alle værker er skrevet af nordiske komponister.
Tyst är det rum, där Jordens röster höjas
Svenske Pär Lagerkvists tyste digt, sat i musik af Gabriella Gullin, hensætter os til det øde, kosmiske rum. Men med både norsk og islandsk lovsang bryder livet og glæden frem og befolker rummet.
Med Griegs store og vægtige salmer manifesterer mennesket sig i rummet og livet med sin gudstro og evighedslængsel og dermed i en dialektik mellem det jordiske og det himmelske.
Sven-David Sandströms store korværk, Hear my prayer, O Lord, baseret på Purcells godt 300 år ældre korsats, fremmaner de alleryderste hjørner af musikkens og æstetikkens rum – fra det ældste til det nyeste, det dybeste til det højeste og det mindste til det allerstørste.
Sommeren og dens vidunderlige lyse nattelys får sit helt eget rum i koncerten med Jørgen Jersilds glasklare De lyse nætter for damekor. Det er et rum, hvor vi er fuldt bevidste om, at vi på vores breddegrader lever med og af lyset og må glæde os over det og udnytte det til fulde, når det er her. I musikken, lyrikken, billedkunsten og det levede liv.
Om sit værk In Paradisum siger Bent Sørensen, at han ved sit besøg i Göteborg Domkirke oplevede det forgyldte engleagtige skær, der hviler over rummet, og han skrev herefter en slags englemusik.
Med en musik, der skildrer det glade budskab om Marias undfangelse af verdens frelser i den smukke tilbedelse af Jomfru Maria i Tota pulcra es af norske Ola Gjeilo, mødes dagens og nattens rum, himmelens og jordens, musikkens og sprogets, lysets og mørkets, og koncerten slutter hvor den begyndte, hos Pär Lagerkvist.
Det är vakrast när det skymmer.
All den kärlek himlen rymmer
ligger samlad i ett dunkelt ljus