Du vilde hjerte

DU VILDE HJERTE

Mogens Dahl Kammerkor og Den Danske Klaverduo

MOGENS DAHL KONCERTSAL / GARAGE

 

PROGRAM:

Johannes Brahms (1833 – 1897):

Sieben Lieder, Op. 62, for kor a cappella

Walzer, op. 39, Nr. 1-8, for firhændigt klaver

Fünf Gesänge, Op. 104, for kor a cappella

pause

Walzer, Op. 39, Nr. 9 – 16, for firhændigt klaver

Liebeslieder, Op. 52, for kor og firhændigt klaver

 

 

Brahms’ kormusik har gennem hele Mogens Dahl Kammerkors levetid haft en ganske særlig betydning. Da det professionelle vokalensemble blev grundlagt i 2005, havde vi, som det første, en ambition om at levendegøre en livslang kærlighedsaffære med Brahms’ kormusik. Mogens Dahl Kammerkors fortolkning af Brahms’ Liebeslieder udkom på cd helt tilbage i 2007.

Nu mange år senere er kærlighedsaffæren lige stærk og Brahms’ kormusik er igen en hjørnesten i korets aktiviteter. Koncerten sættes i scene i den nye sal GARAGE i Mogens Dahl Koncertsal. Salen har med sit rå, industrielle udtryk et fantastisk potentiale som koncertsal og kan med selve rummets udformning skabe en dramatisk ramme om koncerten, der helt sikkert matcher de store følelser i musikken. Koncerten er sammensat med vekslende indslag for henholdsvis kor a cappella, klaverværker samt værker for kor og klaver.

Klaveret ved denne koncert er i kyndige hænder på Den Danske Klaverduo, som består af de to koncertpianister Tanja Zapolski og Rikke Sandberg. Hver for sig har de igennem de sidste årtier etableret sig som 2 af de mest eftertragtede pianister i norden, både solistisk og kammermusikalsk. De har optrådt over det meste af Europa, USA og Asien og modtaget et utroligt antal prestigefyldte priser og hædersbevisninger.  Duoen mødtes som ganske unge privatelever af samme lærer, årene inden de startede på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, og har siden spillet sammen, når lejligheden bød sig. Deres nære og langvarige forhold gør dem symbiotiske og legende i deres musikalske tilgang til repertoiret for 2 klaverer og 4 hænder.

 

 

Medvirkende:

Mogens Dahl Kammerkor
Tanja Zapolski og Rikke Sandberg, piano
Mogens Dahl, dirigent