Det kosmiske trip

Dette event har fundet sted. Se kommende events her

Nørgårds musik i 70\’erne – koncert under Golden Days Festival
Athelas Sinfonietta
Mogens Dahl Kammerkor
Ekkozone
Dirigent: Mogens Dahl
Athelas Sinfonietta og Mogens Dahl Kammerkor præsenterer en række bevidsthedsudvidende værker af Per Nørgård under dette års Golden Days Festival tema om 70’erne.
Hvis der i 70´erne var en dansk komponist, der definerede tiden, var det Per Nørgård. Han oplevede at blive forhadt af befolkningen, da hans elektroniske Kalendermusik i en kort periode blev benyttet af TV, der havde bestilt det som pausemusik. I andre sammenhænge blev Per Nørgård næsten ophøjet til guru på baggrund af sin musikalske tænkning, som var inspireret af orientalisme, kosmisk bevidsthed, og psykedelia.
Per Nørgård udviklede den enestående uendelighedsrække, der dannede grundlag for et stort antal værker fra hans hånd, han inddrog inspiration fra tidens beat-musik, balinesisk musik og fraktale teorier. Alt kunne blive til musik, og hans produktivitet var overvældende. Athelas og Mogens Dahl Kammerkor har valgt en række markante værker fra tiden, der tilsammen indkredser både tidens drømme og Per Nørgårds altomfattende musiktænkning.

Program
Per Nørgård (1932 – ):
Nova Genitura (1975)
Spell for klarinettrio (1973)
Seadrift (1978)
Wiigenlied (1. sats af Wie ein Kind)
Flos ut rosa floruit/ Blomst brød ud i rosenflor
Jorden er som et barn (“2. sats” af Wie ein Kind)
Mit Løv, mit lille træ
Trauermarsch min einem Unglücksfall (3. Sats af Wie ein Kind)
Drømmesange