Brahms: Ein Deutsches Requiem

Dette event har fundet sted. Se kommende events her

BRAHMS: EIN DEUTSCHES REQUIEM

Johannes Brahms (1833–1897):
Ein Deutsches Requiem, opus 45.
Arrangeret for solister, kor og firhændigt klaver af Phillip Moll

 

 

Brahms’ tyske Requiem er almindelig kendt som et værk for kor og orkester, men komponisten arrangerede også selv sit Requiem i en udgave for firhændigt klaver – versionen var en julegave til hans nære veninde og livslange muse, Clara Schumann. Og hvor det tidligere har været populært at opføre orkesterversionen af værket med dens næsten opulente tyngde, har der navnlig inden for de seneste ca. ti år blandt fremtrædende kammerkor på den internationale scene bredt sig en interesse for at præsentere værket i den mere intime og kammermusikalske opstilling. Det er på en måde et helt andet værk, der her møder publikum. Besætningen med blot to pianister, to solister og kammerkor åbenbarer et rigt facetteret mesterværk. Når det lykkes, står Brahms’ geniale behandling af korstemmerne frem med kontrapunktisk klarhed og præcision, en rig harmonik og tekstformidling og ikke mindst en elegant kalibreret klangskønhed. Værket tåler at blive vist frem, renset og afklædt med koret og ordet i centrum, og man mærker en komponist, der åbenlyst står i lykkelig gæld til forgængere som J. S. Bach og Mendelssohn.

Koncerten optages af DR P2 til udsendelse senere på foråret. Følg med på vores Facebook for yderligere info.

Foruden Mogens Dahl Kammerkor medvirker to solister  MARIA DEMÉRUS (sopran) er uddannet på bl.a. Stockholm Operaakademi. Som operasanger har hun vakt opsigt for sine fortolkninger af krævende sopranpartier som Gilda i Rigoletto på Den Skånske Opera, Adina i The Love Drink på Folkoperan & Sandrina i La Finta Giardiniera på Drottningholms Slotsteater. I de senere år har Maria også specialiseret sig i det klassiske koncert- og kirkerepertoire, og er nu en af Sveriges mest hyrede koncert- & oratoriesolister, med en bred vifte af repertoire fra barokken til de romantiske & nutidige værker.

DAVID WIJKMAN (baryton). Davids musikalske bane begyndte allerede som ung dreng i Adolf Fredriks musikskole i Stockholm. David har siden hen studeret ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og på operaskolen i Weimar. Han har sunget roller som Papageno i Tryllefløjten, Figaro i Figaros Bryllup og Nick Shadow i Rake’s Progress på scener både i Skandinavien og internationalt. Som oratoriesolist har David været flittigt brugt i de fleste store oratorier og har to gange sunget solopartiet i Faurés Requiem sammen med Mogens Dahl Kammerkor.

Ved aftenens koncert præsenteres Brahms’ firhændige klaver-version i et nyt arrangement af Phillip Moll bestilt og uropført af Rundfunkchor Berlin i 2016. De virtuose klaverstemmer er lagt i hænderne på to førende danske pianister i den yngre generation, Rikke Sandberg og Tanja Zapolski.

Medvirkende:

Mogens Dahl Kammerkor
Tanja Zapolski og Rikke Sandberg, klaver
Maria Demérus, sopran
David Wijkman, baryton
Mogens Dahl, dirigent