Åbningskoncert Copenhagen Light Festival

Dette event har fundet sted. Se kommende events her

Program:
Gabriella Gullin (1961 – ): Tyst är det rum
Per Gunnar Petersson (1954 – ): Light, oh light. For kor og orgel, til tekst af Rabindranath Tagore. UROPFØRELSE
Claudio Monteverdi (1567 – 1643): Sestina ( 1608)
Igor Stravinskij (1882 – 1971): Tre stykker for klarinet solo
Mathias Heise (1993 – ): Lige før foråret. For klarinet, mundharpe og kor. UROPFØRELSE
Sven-David Sandström (1942 – 2019): Hvor er så dejligt som din Klode. For kor og orgel
Cristóbal de Morales (1500 – 1553): Parce mihi, Domine

Tid og sted: Holmens Kirke, fredag d. 2. februar kl. 20.00

Igen i år afholder Mogens Dahl Kammerkor åbningskoncerten på Copenhagen Light Festival netop Midvinter, 2. februar, også kendt som Kyndelmisse efter det latinske ord for Lysmesse, Missa Candelarum.

Lyset er også udgangspunktet for aftenens første uropførelse, ”Light, oh light.”  af den svenske komponist Per Gunnar Petersson, til tekst af den indiske nobelpristager og mystiker Tagore.

Musik af den svenske komponist Per Gunnar Petersson har i de seneste år ofte været på Kammerkorets programmer og det har nu udmøntet sig til et tættere samarbejde, idet han er korets nyudnævnte er nyudnævnt Composer in Residence,  og dette værk for kor og orgel er hans første værk i denne egenskab.

Fra 2014 og frem til sin død i 2019 var ligeledes svenske Sven-David Sandström Composer in Residence for Kammerkoret, som han skrev flere store værker til. Ét af disse var koralsuiten ”Hvor er så dejligt som din klode”, som også opføres ved koncerten.

Koncerten byder på endnu en uropførelse: et nyt værk for klarinet, mundharpe, og kor af den danske mundharpespiller og komponist Mathias Heise.

Koncerten indledes med et lille stemningsfyldt stykke nyere svensk kormusik af Gabriella Gullin ”Tyst är det rum”.

Disse nyere værker sammenstilles med to ældre korværker fra renæssancen af Claudio Monteverdi og Cristóbal de Morales, og herudover musik af  Stravinskij: ”Tre stykker for solo klarinet”, spillet af Jonas Frølund.