G. F. Händel: Messias – Oratorium i tre dele

Igen i år byder  Mogens Dahl Kammerkor igen på  Händels vidunderlige og  uopslidelige klassiker ”Messias” i samarbejde med det fremragende engelske Orchestra of the Age of Enlightenment og 4 fremragende internationale solister.

For Mogens Dahl, Kammerkoret og det engelske eliteorkester har det gennem en årrække været en proces, hvor de involverede gradvist har nærmet sig hinanden og måske også værkets kerne,- så godt som dette nu kan lade sig gøre.

Valget af toporkestret Orchestra of the Age of Enlightenment har været oplagt, da dette engelske orkester siden starten i 1986 har haft en særlig nysgerrighed på at tilgå musikken på andre og mere åbne måder. Deraf navnet, som orkestret har taget fordi de deler Oplysningstidens vedvarende trang til at undersøge og opdage.

Orchestra of the Age of Enlightenment spiller på instrumenter, der matcher den periode, som de spillede værker er skrevet i, hvilket er en væsentlig måde at nærme sig et mere autentisk udtryk.

Dette matches af Kammerkoret, der synger med en langt mindre besætning end man ofte ser det – ifølge kilderne var der blot 32 sangere i koret til første opførelsen i Dublin i april 1742.

Allerede i Händels levetid blev værket opført i forskellige versioner, der var betinget af omstændighederne og erfaringer med de første opførelser. Det er derfor næsten umuligt at vide hvad den ”autentiske” opførelse af ”Messias” har været. Man må lade musikken tale – og det gør Mogens Dahl og Kammerkoret og Orchestra of the Age of Enlightenment. Her opleves forhåbentligt et udtryk tæt på en autentisk ”Messias”.

Medvirkende:
Mogens Dahl Kammerkor
Orchestra of the Age of Enlightenment
Dirigent: Mogens Dahl

Solister:
Sopran: Julia Doyle
Alt: Keyleigh Decker
Tenor: Robin Tritschler
Bas: Morgan Pearse

Brahms ein deutsches requiem