Denmark revisited – Mogens Dahl Chamberchoir

This event has taken place. See Upcoming events Here

PROGRAM:
Korkoncert med musik af 
Svend S. Schultz, Wilhelm Peterson-Berger, Hugo Alfven, Wilhelm Stenhammer, Jørgen Jersild m.fl.
MEDVIRKENDE:
MOGENS DAHL KAMMERKOR
MOGENS DAHL, DIRIGENT
Simon Peters Kirke
Wibrandtsvej 41B
2300 København S.

Mogens Dahl Kammerkor inviterer til midsommerkoncert!

Når den nordiske sommer besynges, vibrerer alle sanser. Koncerten indeholder cremen af nordisk korlyrik, hvor der vækkes stemninger til live, der emmer af lette farver og dufte, men også af længsel og smerte.

Pär Lagerkvists tyste nordiske digt, sat i musik af svenske Gabriella Gullin, hensætter os til et øde kosmos og med I.P. Jacobsens digt ”Alle de voksende skygger” skabes en drømmende stemning, der rækker ud mod rene stjerner og tunge skyer. I Johannes V. Jensens Gensyn med Danmark er vi helt på knæ ved de danske kyster og dufter til ” en kølig yndig flora”. Svend S. Schultz har iklædt de fnuglette tekster en lys, men også melankolsk tone.

Wilhelm Peterson-Berger, Hugo Alfven og Wilhelm Stenhammer sætter toner til I.P. Jacobsens anelsesfulde Stemning, hvor blomsterne græder i skumringen. Koncerten indeholder ligeledes Jørgen Jersilds tre store romantiske korsange – musik med en usædvanlig minutiøs og stemningsskabende tekstnærhed. Her er direkte sansninger af den milde livgivende regn og blæsten i sommernatten med et fantastisk tonemaleri, der bl.a. frembringer en overdådighed af milde muld – og bladdufte.

Vi lever for og af lyset og må glædes over det og udnytte det til fulde, så længe det er her. I musikken, i kærligheden, i kunsten og i livet.

Velkommen til et genbesøg ved de danske kyster – og naturligvis den lyse nat.